Майже за два мільярди: Фірташ купив легендарну станцію метро Лондона (фото)

Український мільярдер, компанії якого продають газ більшості населення, Дмитро Фірташ ще в 2014-му купив легендарну станцію метро "Бромптон Роуд" за 53 млн фунтів (наразі еквівалент 1,97 млрд грн). З того моменту вона спорожніла, і вже сім років не використовується. Про це повідомляє британське видання MyLondon, передають Патріоти України.

Її можна було перепланувати під житлові приміщення. Сама станція вважається легендарною, її відкрили ще в 1906-му і використовували як командний центр за часів Другої світової війни.

Так виглядає станція, яку купив Фірташ

Міністерство оборони Великобританії вирішило продати станцію на торгах для того, щоб скоротити витрати. Спочатку ім'я покупця не розголошувалося: але пізніше з'ясувалося, що вона дісталася українському олігарху.

Тепер історична будівля руйнується. Станція не використовувалася за призначенням ще з 50-х. Суперечки про те, чи повинні там зупинятися поїзди, були настільки гучними, що на цю тему навіть склали п'єсу "Пройшовши по Бромптон Роуд".

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...