Малюська проти корумпованої Феміди та партнерів Коломойського: Міністр юстиції заперечує можливість виплати $250 млн "компенації" Суркісам за націоналізацію "ПриватБанку"

Денис Малюська

Рішення Печерського райсуду від 9 лютого 2017 року про виплату державним ПриватБанком (Київ) понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів неможливо добровільно або примусово виконати. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, зазначають Патріоти України.

"Ми не стягуємо і не вимагаємо стягнути 7 мільярдів гривень (чи 250 мільйонів доларів) з ПриватБанку. Ми виконуємо ухвалу суду, яка вимагає від ПриватБанку обслуговування депозитів (і біс його знає як це зробити). Якби ми дійсно повинні були стягнути 7 ярдів на користь компаній Суркіса, ми б давно це зробили без особливих проблем",- написав міністр у Фейсбуці.

Як повідомлялося з посиланням на пресслужбу ПриватБанку, банк 5 травня отримав від держвиконавця Печерського відділу державної виконавчої служби (ДВС) Міністерства юстиції чотири нові позови про примусове виконання рішення Печерського райсуду від 2017 року.

Як пояснив Малюська, 28 квітня відразу шість британських компаній-стягувачів кожна окремо звернулися із заявою про примусове виконання відповідного рішення, а 29 квітня ДВС Печерського району розпочала виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржникові.

На думку міністра юстиції, розгортання цієї справи буде таким же, як і раніше - ДВС повідомить ПриватБанк про необхідність виконання постанови суду і, ймовірно, оштрафує банк за невиконання, а також направить матеріали до правоохоронних органів, оскільки такий алгоритм прописано в законі. Він додав, що "ніхто ніяких грошей нікому не перерахує".

"Розв'язка настане точно не раніше розгляду Великою палатою ВСУ справи про законність (або незаконність) конвертації депозитів в акції (так званий bail-in) у червні цього року", - написав він.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...