Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України.

Про це повідомив член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко, передає Forbes Ukraine. Він зазначив: однією з цілей Росії було "створити технічну неможливість видачі потужності з атомних електростанцій".

"Коли касетна ракета розривається над підстанцією, відбувається велика кількість дрібних пошкоджень іншого обладнання. Величезна кількість обʼєктів була ціллю – не пʼять якихось випадкових підстанцій", – розповів Бойко.

Зі свого боку, в енергокомпанії ДТЕК повідомили, що росіяни атакували енергетичні об'єкти у 15 областях України. "Це був безпрецедентний удар: щонайменше 127 ракет і 109 дронів", – розповіли там.

Раніше ж голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що через російську агресію відключилися енергоблоки 1, 3 і 4 Рівненської АЕС. А також енергоблок 3 Південноукраїнської АЕС.

Цю інформацію підтвердили в українській місії при Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ). Місія вже надіслала ноту протесту керівництву агентства, одним із завдань якого є сприяння та реалізація розвитку стандартів ядерної безпеки.

"Російська Федерація продовжує навмисно атакувати енергетичну інфраструктуру України, маючи намір порушити роботу атомних електростанцій країни, які забезпечують більшу частину електроенергії України. Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об'єктів в Україні та безпеки мільйонів людей", – цитує текст ноти видання The Guardian.

Зі свого боку, міністр енергетики Герман Галущенко назвав атаку, що була здійснена на енергетичну інфраструктуру 26 серпня, однією з наймасовіших від початку повномасштабної російської агресії. В цей день ворог застосував 127 ракет різного типу та 109 дронів-камікадзе Shahed-136.

У результаті після довгого терміну без відключень в Україні знову почали вимикати світло для населення. За прогнозом президента Всеукраїнської енергетичної асамблеї Івана Плачкова, це може тривати від одного до двох тижнів. Цей час, за його розрахунками, знадобиться для відновлення пошкоджених розподільчих систем.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...