Механізм та цифри погоджені: G7 наступного тижня збирається оголосити граничну ціну на російську нафту

Європейський Союз розраховує завершити розробку своїх нормативних актів до запровадження плану "Групи семи" про обмеження ціни на російську нафту з 5 грудня.

Країни Групи семи в наступну середу мають намір оголосити, на якому рівні вони встановлять верхню межу ціни на російську нафту, повідомляє Bloomberg.

Очікується, що адміністрація Байдена в приватному порядку поділиться запропонованою ціною перед зустріччю послів Європейського Союзу, запланованою на 23 листопада.

Якщо посли ЄС підтримають цю пропозицію, планується оголосити про введення ліміту того ж вечора але терміни залишаються невизначеними.

Ліміт, який має бути підтриманий G-7 і ЄС, заборонить компаніям здійснювати перевезення і надавати послуги, такі як страхування, брокерські послуги та фінансова допомога, необхідні для транспортування російської нафти в будь-яку точку світу, якщо тільки нафта не буде продаватися нижче узгодженого порогового рівня.

Російський план по нафті повинен вступити в силу після 5 грудня, але США і Британія заявили, що їх компаніям буде надано пільговий період для розвантаження вантажів до 19 січня, щоб врахувати вантажі, які були завантажені до вступу в силу обмеження. ЄС ще не сказав, чи буде він віддзеркалювати це положення.

Представник одного з коаліційних урядів, знайомий з ходом переговорів, відсунув дату 23 листопада, заявивши, що немає впевненості в тому, коли ЄС, ймовірно, остаточно затвердить будь-який рівень цін.

Раніше союзники обговорювали встановлення верхнього ліміту десь між 40 і 60 доларами за барель - діапазон від собівартості видобутку в Росії до довоєнного рівня - але двоє з них сказали, що він може бути вищим за цей показник. Метою обмеження є утримання російської нафти на ринку для уникнення цінових стрибків, водночас зменшуючи доходи Москви.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...