Мережа Lidl заходить на український ринок: Експерти розповіли, як поява дешевих супермаркетів змінить ціни на продукти

Знаменита німецька мережа бюджетних супермаркетів Lidl заходить на український ринок. Головний конкурент німецької компанії в Україні – АТБ-маркет, який також пропонує покупцям товари за прийнятними цінами, може опинитися у складній ситуації, передають Патріоти України.

Маркетингова політика мережі Lidl у тому, що де вони працюють із посередниками, вся продукція закуповується безпосередньо в виробників. Це дозволяє продавати товари за максимально низькими цінами. Експерти розповіли, як вплине поява в Україні конкурента АТБ-маркету на вартість продуктів харчування.

Гендиректор інвестиційної групи VolWest Group Роман Корсак розповів, що поява німецької мережі супермаркетів Lidl на українському ринку може вплинути на ціни в інших магазинах. Проте давати точні прогнози поки що ніхто в Україні не береться.

За словами Корсака, внутрішній український ринок перенасичений наявністю торгових мереж різного формату, тому споживачів буде складно здивувати навіть супермаркетам Lidl. Експерт зазначив, що українці добре знайомі з касами самообслуговування, мобільними програмами, різними інтернет-платформами та програмами лояльності.

Маркетологам Lidl фактично нема чим здивувати покупців в Україні. Величезним мінусом супермаркетів Lidl є обмежений асортимент товарів. Якщо у магазинах АТБ представлено близько 6000 видів продукції, то Lidl може запропонувати українцям лише 2000 найменувань.Єдина можливість Lidl завоювати місце під сонцем на українському ринку – це купувати інші мережі. Ще однією перевагою німецької компанії може стати нижча вартість товарів. Для українських споживачів знижені ціни – однозначний плюс, але навряд чи Lidl змусить інших гравців ринку знизити вартість продукції.

Роман Корсак упевнений, що найближчими роками в Україні навряд чи буде створено умови для значного зниження цін на продукти харчування, одяг та інші види товарів у точках роздрібної торгівлі.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...