Мільйони росіян сидять без газу, поки "Газпром" спалює його у повітрі та лякає Європу

Росія, влаштувавши Європі газовий шантаж, лякає мешканців ЄС холодною зимою. Водночас у самій РФ кожну зиму без газу мерзнуть десятки тисяч населених пунктів. Газ, який міг гріти росіян, просто спалюють, передають Патріоти України.

Тільки на кордоні з Фінляндією "Газпром" щодня знищує на факелах газ на 10 млн доларів (тобто близько 300 млн доларів на місяць), підрахували у ВВС. Газ палять і на інших точках – щоб у разі падіння експорту не зменшувати видобуток і уникнути проблем зі свердловинами.

Урізаючи постачання палива до ЄС, Кремль постійно наголошує на тому, що європейці нібито замерзнуть без російського газу. Про те, що з року в рік без газу мерзнуть тисячі населених пунктів у самій Росії, там не говорять.

Поки паливо на сотні мільйонів доларів гріє повітря, без газу в РФ залишаються близько третини населених пунктів. За офіційною статистикою, рівень газифікації найбагатшої на газ країни у світі становив близько 71-72% у 2021 році.

З цією і так показовою статистикою є ще один важливий нюанс, на який звертав увагу оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. Це т.зв. технічна можливість газифікації.

"Насправді технічно можлива газифікація стосується приблизно 66,7 тисяч міст і сіл із 135 тисяч. Тобто технічно газифікувати в Росії можна лише 49% населених пунктів. Якщо 49% населених пунктів у Росії – це 100% можливої газифікації, то що ж тоді озвучуються офіційно 71,4%? А це 47 623 населених пункти, або 35,2% від їхнього загального в Росії", – зазначав аналітик.

У Ставропіллі, наприклад, газифіковано менш ніж 50% будинків, а Карелії – менш ніж 30%. Решта топить дровами. Проте виходить, що "Газпрому" вигідніше просто спалювати газ, ніж постачати його населенню своєї країни. Адже для цього треба зосередитися на будівництві інфраструктури та нових проєктах замість газового шантажу європейських країн

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...