Мінфін США змінив дату оголошення дефолту, - Reuters

Міністерство фінансів США встановило крайній термін для підвищення ліміту державного боргу на 5 червня. Таку заяву зробила глава відомства Джанет Йеллен, зазначивши при цьому, що уряд оголосить дефолт, якщо Конгрес не підвищить стелю держборгу до 31,4 трильйона доларів. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Йеллен повідомила, що її відомство здійснить понад 130 мільярдів доларів запланованих виплат в перші два дні червня, в тому числі ветеранам, одержувачам соціального забезпечення та Medicare.

Глава Мінфіну також повідомила, що Міністерство застосувало надзвичайний захід з управління грошовими коштами, обмінявши приблизно 2 мільярди доларів казначейських цінних паперів між Фондом пенсійного забезпечення державних службовців та інвалідів і Федеральним фінансовим банком, щоб запобігти потенційному дефолту.

Йеллен зазначила, що раніше очікувалося, що дефолт потенційно може відбутися вже 1 червня, проте тепер крайній термін - 5 червня. Як йдеться в матеріалі, казначейство не матиме достатніх ресурсів для виконання зобов'язань уряду, якщо Конгрес не підвищить або призупинить ліміт боргу до 5 червня.

Ризик дефолту в США

За підсумками першого кварталу 2023 року зростання економіки США сповільнився в річному численні. Міністерство торгівлі США опублікувало прогноз, згідно з яким в 2023 році економіка США увійде в рецесію.

Станом на 22 квітня 2023 року вперше за 12 років ризики, що США не заплатять за боргами виросли до максимуму.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...