"Мінімальна ставка виросла!": Скільки зараз отримують у Польщі українські заробітчани

В 2021-му в Польщі мінімальна ставка зросла до 13,78 злотих нетто (сума після відрахування всіх податків) за годину. Отже, автоматичне підвищення зарплати для працівників в цьому році в середньому становить 300 злотих. Про це розповіла директор департаменту рекрутації компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Анна Джоболда, передають Патріоти України.

За її словами, українці на виробництві заробляють 2,5-4 тис. злотих (18,5-30 тис. грн). Це залежить від того, чи працюють люди щодня 8 або 12 годин. Подібні зарплати і на логістичних складах, де ставка становить 13,8-14,5 злотих / год, і на підприємствах харчової промисловості. У той же час, зварювальники та електрики отримують 3,5-4,5 тис. злотих на місяць (26-33 тис. грн).
Джоболда додала, що українці в основному працюють на виробництві, оскільки є стабільний попит на робочу силу. Як правило, вакансії пропонують підприємства харчової промисловості - рибозаводи, м'ясокомбінати, виробництво заморожених продуктів, логістичні склади. Вона підкреслила: «До пандемії багато українців було працевлаштовано в сфері послуг - готелях, ресторанах, кафе. За рік локдауна частина українців втратила роботу і почала працювати на виробництві, зокрема. Але зараз, після послаблення карантинних обмежень і відкриття готелів і закладів гастрономії, попит на працівників в цих галузях росте, тому українці знову вибирають роботу і в сфері послуг».

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...