Міністр фінансів Путіна обрахував втрати держбюджету Росії через здешевшання нафти

Росії доведеться задіяти резерви через поточні ціни на нафту, епідемію коронавіруса і розвал угоди ОПЕК +.
Антон Сілуанов. Фото: прес-служба Кремля.

Федеральний бюджет РФ в 2020 році позбудеться майже 3 трлн рублів (близько $ 37,5 млрд) нафтогазових доходів при поточних цінах на нафту. Про це сказав міністр фінансів Росії Антон Силуанов на колегії казначейства, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

"На жаль, ситуація розвивається поки не кращим чином і відповідно ми відхилилися від макроекономічних прогнозів, які ми формували на поточний рік. Безумовно, це торкнеться і бюджету. Ми робили оцінки - тільки фактор нафти при поточних цінах практично на 3 трлн рублів знижує нам обсяги надходжень нафтогазових доходів у порівнянні з плановими призначеннями", - сказав Сілуанов.
Він додав, що Мінфін в цьому році перейде на дефіцитний бюджет і задіє кошти резерву. Минулого тижня Сілуанов оцінював втрати російського бюджету в 2020 році від зниження цін на нафту в 2 трлн рублів, а дефіцит - в 0,9% ВВП.
Мінфін оголосив, що з Фонду національного добробуту (ФНБ) планує витратити в поточному році на покриття бюджетної діри 600 млрд рублів.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...