Міністра Уруського звинуватили у некомпетентності: У космічному агентстві спростували заяву про запуск супутника "Січ 2-1" разом з Маском

Заява очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського про те, що супутник "Січ 2-1" готовий до запуску на орбіту за допомогою ракети американської компанії Ілона Маска SpaceX, не відповідає дійсності. Про це повідомили у Державному космічному агентстві, передають Патріоти України.

"Озвучена Олегом Уруським інформація щодо супутника "Січ 2-1" на сьогодні не відповідає дійсності… Маніпуляції та некомпетентність офіційних осіб щодо запуску супутника "Січ 2-1" дискредитує не тільки перших осіб країни, а і космічну галузь загалом", – йдеться у повідомленні.

У Державному космічному агентстві також додали, що подібні заяви ставлять під загрозу завершення робіт щодо супутника й "сіють сумніви в інституціональній спроможності органів влади виконувати покладені на них функції". У агентстві наголосили, що нині працюють над тим, щоб запуск супутника "Січ 2-1" у рік 30-річчя Незалежності України відбувся.

Нагадаємо, що днями Уруський заявив, що Україна планує запустити супутник дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)". Для виведення на орбіту хочуть використати ракету американської компанії Ілона Маска SpaceX.

Як додав Уруський, відповідне рішення було ухвалено президентом Володимиром Зеленським: "У нас реально є вікно запустити апарат у грудні з допомогою іноземного оператора – в цьому випадку SpaceX, з яким ми зараз співпрацюємо з точки зору сумісності апарату з ракетою-носіїв", – розповів міністр.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...