"Міноборони каже, що в них немає грошей": Зарплати військових у вересні опинились під загрозою

Виплата грошового забезпечення для військових Збройних сил може опинитися під загрозою вже у вересні поточного року. Це станеться, якщо Верховна Рада не встигне вчасно ухвалити зміни до державного бюджету щодо збільшення фінансування. Про це повідомила голова Комітету з питань бюджету ВРУ Роксолана Підласа під час загальнонаціонального телемарафону, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що Міністерство оборони цього місяця може зіткнутися з проблемами виплат бійцям ЗСУ надбавок за виконання бойових завдань на першій лінії фронту. Кошти мають бути перераховані до 20 числа.

За її словами, документ має пройти друге читання в Раді, дочекатися підписів спікера та президента. "Міністерство оборони каже, що в них немає грошей, щоб до 20 вересня заплатити "бойові". Але ми проголосуємо за зміни до держбюджету до 20 вересня. Я не можу зараз назвати дату засідання Верховної ради, але приблизно 17-18 вересня ми очікуємо на це голосування", – повідомила Підласа.

Також вона висловила сподівання, що закон буде підписано максимально оперативно, щоб бійці вчасно отримали зарплати.

Як відомо, 3 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт закону, що передбачає збільшення оборонних видатків на 495 млрд гривень. Підласа уточнила, звідки планують взяти кошти, щоб покрити видатки на потреби оборони. Так, очікується, що на 115 млрд грн скоротиться обслуговування і погашення держборгу. Близько 216 млрд грн залучать на приватному ринку капіталу всередині країни шляхом розміщення цінних паперів (ОВДП). Ще 100 млрд грн отримають від перевиконання податків та зборів.

Курс долара до гривні впав до мінімуму за місяць

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:12

Національний банк України зміцнив курс гривні до долара і євро в останній робочий день тижня. Американська валюта подешевшала до мінімуму за місяць, свідчать дані на сайті регулятора у п’ятницю, 6 вересня, передають Патріоти України. . Так, офіційний ...

Москва плаче: Ціна на нафту впала до мінімуму з березня 2023 року

п’ятниця, 6 вересень 2024, 22:15

Ціна ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE знизилася до $70,6 за барель уперше з березня 2023 року. На російську "Urals", відповідно ще більше. Тримати контрабандний гешефт $60 плюс стає ще важче. Світові ціни на нафту продовжують знижувати...