Міжнародні посилки обходитимуться українцям дорожче? Марченко зробив заяву

Українці будуть сплачувати імпортний податок за всі міжнародні посилки, вартість яких перевищує €45 євро. Зниження неоподаткованого порогу з нинішніх €150 має на меті зменшити зловживання у сфері електронної комерції. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передають Патріоти України.

«Нас турбує той факт, що в Україні практично вся інтернет-торгівля та електронна комерція знаходяться в «тіні». Умовно кажучи, в рамках ліміту €150 неоподатковуваної вартості товару у нас завозять все», – сказав Марченко.

Марченко зауважує, що більшість інтернет-продавців працюють як суб’єкти спрощеної системи оподаткування – ФОПи. Вони сплачуючи у кращому випадку єдиний податок 5%, водночас заробляючи мільйони.

«Достатньо поцікавитися, як працює інтернет-торгівля: як зареєстровані бізнеси, скільки податків сплачують, яким чином імпортують і чи сплачують імпортний ПДВ», – зазначив міністр.

Марченко наголошує, що за статистикою 2023 року, без оподаткування митними платежами імпортовано 51,5 млн штук міжнародних поштових відправлень. Він вважає, що проблема полягає у тому, що насправді ніхто не знає, скільки реально товарів знаходиться всередині кожної з 51,5 млн посилок.

«Задайтесь питанням, чому в Україні ціна тих же iPhone інколи нижча, ніж в країнах, де їх виробляють? Тому що з цих товарів не сплачено податки», – сказав міністр фінансів.

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...

В Україні стрімко здорожчають популярні продукти: Ось на яку вартість очікувати

середа, 7 серпень 2024, 9:32

До кінця літа 2024 року ціни на крупи можуть зрости на 3-5%, а на хліб – на 4-6% через зростання цін на електроенергію та сировину. Споживачам варто бути готовими до подальшого підвищення вартості цих продуктів. Про це розповіла науковиця Інституту агр...