Мобільний зв'язок під час блекаутів зникає не одразу, а поступово: Регулятор пояснив дії операторів

Під час відключення електроенергії в Україні мобільний зв'язок зникає поступово. Так, спочатку працює і телефонний зв'язок, і інтернет з позначкою 4G, потім - тільки 3G і 2G Edge, а через кілька годин зв'язок може зникнути зовсім, передають Патріоти України.

Як пояснили у Національній комісії з державного регулювання у сферах електронних комунікацій, це пов'язано із принципом роботи обладнання на базових станціях. Так, під час блекаутів мобільні оператори відключають частину обладнання (наприклад, окремі частотні діапазони чи стандарти), щоб надавати пріоритет голосових послуг зв'язку.

"Базові станції обладнані резервними джерелами живлення. Це акумуляторні батареї, які автоматично вмикаються, коли централізоване електроживлення припиняється. Вони здатні забезпечувати автономну роботу базової станції від двох до п'яти годин при повній зарядці. Якщо батарея витратила заряд, їй потрібно тривалий час для підзарядки", – розповіли у Нацкомісії.

При цьому сильне навантаження на мережу зменшує час автономної роботи. Зокрема, для мобільного інтернету стандарту 4G базові станції використовують більше електроенергії.

Під час відключень світла українців закликають користуватися SMS та не зловживати передачею даних. Фотографії, відео, голосові повідомлення та інший "важкий" контент за таких обставин краще взагалі не передавати та обмежитись базовим функціоналом.

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...