Могли занести з дикого середовища: У Росії виявили африканську чуму

Цей вірус завдає великої шкоди сільськогосподарській галузі і не піддається ні лікуванню, ні вакцинопрофілактиці.

Вірус африканської чуми свиней зафіксували в Красночікойському районі Забайкальського краю Росії. Про це повідомили в прес-службі крайового уряду, передають Патріоти України із посиланням на lenta.ru.

Зазначається, що вірус могли занести з дикого середовища. "На території сіл Укир і Менза Красночікойского району 14 липня зафіксовано вірус африканської чуми свиней", – йдеться у повідомленні.

Тепер у Красночікойському районі вводять карантинні заходи. Африканська чума свиней відноситься до особливо небезпечних вірусних хвороб, хоча і не передається людині. Цей вірус завдає шкоди сільськогосподарській галузі і не піддається ні лікуванню, ні вакцинопрофілактиці. Поширення вірусу можна зупинити тільки введенням жорстких карантинних заходів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...