Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко.

Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зростатиме. У виробництві молока активно використовується електроенергія і зростання тарифів на неї, а також перебої в електропостачанні позначаються на вартості кінцевого продукту.

Наразі в АТБ ультрапастеризоване молоко торгової марки "Яготинське" жирністю 2,6% коштує 42,90 грн за упаковку 0,9 кг. Найнижча ціна на молоко "Своя лінія" жирністю 1,5% — зі знижкою 28,50 грн.

У "Сільпо" найдешевше молоко "Селянське" 0,5% жирності — 30,39 грн за 900 грамів. 900-грамове пакування "Яготинського" жирністю 3,2% можна купити за 46,29 грн.

Все подорожчає: як нові податки вдарять по кишенях українців

У "Варусі" "Яготинське" жирністю 2,5% у пакеті вагою 900 гр зараз по акції, всього 29,90 (звичайна ціна — 41,90). "Наше молоко" ультрапастеризоване жирністю 2,5% — 46,50 грн за літр.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук прогнозує зростання цін на молоко та молочні продукти. Причина насамперед у дефіциті електроенергії.

Усі процеси у молочній промисловості – від доїння до зберігання молока – передбачають використання електрики. Фермі на 500 голів необхідно на 1 годину до 100 кВт, а це потребує значних обсягів дизпалива, зростає витратна частина.

"Сьогодні молочка у закупівлі за червень-липень уже зросла на 3—5%. Те саме стосується і переробної галузі. Молоко та кисломолочна продукція подорожчали приблизно на 7%, але виробники очікують помітних змін у другій половині року. Якщо врахувати, що вершкове масло у червні 2024 року стало своєрідним рекордсменом подорожчання порівняно з червнем 2023 року – на 15,8%, то є шанс на Різдво побачити стандартну пачку вершкового масла за ціною 100 гривень”, – розповів Денис Марчук.

Джерело: "Телеграф"

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...