Монета за $300: В Україні унікальні 25 копійок можна продати за великі гроші (фото)

Монету номіналом у 25 копійок можна продати за великі гроші, проте вона повинна мати унікальні особливості. На одному з онлайн-аукціонів вже з'явився такий лот, який продавець оцінив майже в 300 доларів (близько 8 тисяч гривень). Унікальну монету показали на сайті аукціонуviolity, передають Патріоти України.

25 копійок, випущені в 1992 році, мають гладкий гурт. Внаслідок цієї особливості монета й отримала таку високу ціну. Продавець зазначає, що його лот не є підробкою, бо він сам раніше купував цю монету на одному з аукціонів.

Унікальна монета важить 31 грам, продавець сфотографував її з усіх боків. Навіть по знімках можна зрозуміти, що ці 25 копійок дійсно відрізняються від інших. Плоский гурт (ребро - УНІАН) надає монеті зовсім інший вигляд, проте не кожен зможе помітити цю особливість, якщо буде тримати в руках жменю дріб'язку.

Нумізмати активно стежать за лотом і роблять ставки. Багато з них готові віддати чималі гроші не тільки заради того, щоб поповнити свою колекцію унікальним екземпляром. Вся річ у тому, що з роками вартість рідкісних монет тільки збільшується, тому подібні покупки багато розцінюють як довгострокове вкладення.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...