Московські понти, або Багато галасу з нічого: Більшу частину газу Угорщина отримує через Україну - і це не російський

Голова "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон заявив, що Угорщина й надалі отримує більшу частину газу для потреб країни через Україну, який не є транзитом з Росії, зазначають Патріоти України.

Пряма мова: "Після пафосного підписання довгострокового контракту з Газпромом та запуску Турецько-Болгарсько-Сербського Потоку Угорщина, як і раніше, продовжує отримувати більшу частину газу для потреб країни через Україну, але це не транзит з РФ.

Наразі Угорщина отримує з України майже в 2 рази більше газу, ніж з Сербії через Турецький потік".

Макогон зазначив, що після вибуху новозбудованого газогону в Болгарії основну частину газу Угорщина отримує з України, але не від Газпрому.

Він додав, що Газпром не транзитує газ через Україну до Угорщини починаючи з 1 жовтня. Хоча має повністю сплачені потужності для транзиту в обсязі 24 млн м3 НС добу.

"Зрозуміло, що залежність від газогону, який не має резервних гілок, несе значні ризики для Угорщини. Але Україна завжди готова прийти на допомогу", – написав Макогон.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...