"Мости Орбана" потерпають від "корок": Економіка Угорщини страждає від падіння попиту на китайські акумулятори

Проблеми з транзитом дешевої через політичні чинники російської нафти доповнюються проблемами з сумісними підприємствами нового великого друга

Економіка Угорщини почала значно залежати від попиту на акумулятори для електромобілів, які виробляються на китайських заводах в Угорщині, пише Bloomberg.

За даними видання, ВВП Угорщини скоротився на 0,2% у другому кварталі 2024 року, порівняно з першим кварталом, а в річному вимірі зростання економіки сповільнилося до 1,5%, що значно нижче за прогноз на другий квартал (прогнозувалося 2,3%).

Зазначається, що сповільнення економіки пов'язане саме з падінням попиту акумулятори для електромобілів.

Міністр економіки Угорщини Мартон Надь підтвердив, що слабкі показники економіки пов'язані з проблемами експорту промислової продукції до Західної Європи, переважно до Німеччини.

Явні ознаки просідання угорської економіки з'явилися після того, як уряд на початку липня запровадив нові податки й продовжив тимчасові, щоб покрити дефіцит бюджету.

Повідомляється також, що для стимулювання економіки, Угорщина готує у бюджеті на 2025 рік програми підтримки малого бізнесу, а угорський центробанк має намір скорочувати облікову ставку, яка зараз найвища в ЄС - 6,75%.

Міністр економіки Угорщини зазначив, що країна планує досягти зростання ВВП у 4% у 2025 році.

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...

В Україні стрімко здорожчають популярні продукти: Ось на яку вартість очікувати

середа, 7 серпень 2024, 9:32

До кінця літа 2024 року ціни на крупи можуть зрости на 3-5%, а на хліб – на 4-6% через зростання цін на електроенергію та сировину. Споживачам варто бути готовими до подальшого підвищення вартості цих продуктів. Про це розповіла науковиця Інституту агр...