Мова йде про десятки мільйонів: Фірма з російським слідом отримала гроші... на оборону Харківщини

"Слобожанська будівельна компанія" отримала більше 82-х мільйонів гривень на будівництво фортифікаційних споруд із бюджету Харківської області. Гроші наприкінці грудня перерахував Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр, передають Патріоти України.

Сума у 82,3 мільйони гривень була витрачена за обласною програмою територіальної оборони на купівлю колючих дротів та канатів, які будуть застосовані під час будівлі фортифікаційних споруд.

Як з'ясували антикорупціонери, ТОВ "Слобожанська будівельна компанія" була заснована в середині листопада 2022 року, її директором указаний Віктор Лимаренко, засновниками є депутат Харківської райради від ОПЗЖ Микита Рожков, Андрій Колос, Андрій Строгий та Олександр Сорочинський.

"Микита Рожков є серед співзасновників ТОВ "Готель Кірофф", ТОВ "Майамі менеджмент", ТОВ "Техноінжиніринг-Харків" тощо. Варто відзначити, що серед засновників ТОВ "Готель Кірофф" ще на початку 2022 року була Світлана Рожкова, яку аналітична система YouControl показує як громадянку РФ. Крім того, в Бєлгороді є зареєстрована фірма "Промдизайн". ПІБ її власника – Рожкова Світлана Анатоліївна, яка в 2018 році стала засновником замість Лимаренка Віктора Вікторовича. У російському реєстрі до цієї фірми прив’язаний номер телефону 7 472 220-03-33. До такого ж номеру прив’язана інша фірма "БЕЛГОРОДСКИЙ ПРОМТРАНСПРОЕКТ". Директором фірми вказаний Рожков Олександр В'ячеславович. Людина з таким ПІБ та громадянством РФ був серед засновників ТОВ "Дюна", власниками якої є Віктор Лимаренко та Микита Рожков", - з'ясували розслідувачі.

Цікаво, що остання фірма отримала за останні роки російських державних підрядів на суму понад 100 млн рублів. Серед її замовників був "Газпром". Троє засновників - Андрій Колос, Олександр Сорочинський та Андрій Строгий мають стосунок до харківських будівельних компаній. "Тож виникають питання щодо обрання підрядника, коли нещодавно створена фірма одразу, за кілька днів до Нового року, отримує десятки мільйонів гривень на оборону і має засновника, чия родина активно веде бізнес у країні-агресорі, - пише ХАЦ.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...