Мова йде про мільярди: МВФ може надати Україні багаторічний пакет допомоги на колосальну суму, - Bloomberg

МВФ вивчає можливість надання Україні багаторічного пакету допомоги на суму до 16 мільярдів доларів, який допоможе покрити потреби країни і стане каталізатором для збільшення міжнародного фінансування. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За словами співрозмовників, реалізація програми залежить від низки умов, серед яких підтримка країн "Великої сімки", а також донорів і кредиторів України, які гарантують стабільність боргу країни.

За словами джерел, які говорили на умовах анонімності, план також вимагатиме змін у правилах кредитування МВФ, щоб фонд міг надавати кредити зруйнованій війною країні.

А уряд у Києві повинен буде взяти на себе зобов'язання щодо низки політик, на додаток до успішного завершення чотиримісячної програми МВФ, затвердженої минулого року.

За словами джерел, якщо програма, розрахована на три-чотири роки, загальною вартістю від 14 до 16 мільярдів доларів, буде схвалена, то в перший рік на неї буде виділено від 5 до 7 мільярдів доларів.

За їхніми словами, є надія, що план буде узгоджений до кінця березня, а перший транш надійде в кращому випадку вже у квітні. Очікується, що це також сприятиме збільшенню фінансової підтримки країни з боку державних і приватних кредиторів.

МВФ "продовжує тісно співпрацювати" з Україною, заявили у Фонді у відповідь на запитання Bloomberg News, додавши, що ця співпраця "може прокласти шлях до повноцінної програми", не уточнюючи деталей, таких як потенційний розмір кредиту.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...