Може бути без керма і педалей: Ілон Маск шокував конструкцією та ціною бюджетної версії Tesla

З'явилися нові подробиці щодо бюджетного електрокара Tesla, повідомляють Патріоти України з посиланням на Electrek. Так, голова компанії Ілон Маск обіцяв запустити виробництво цієї нової моделі, яка за чутками коштуватиме 25 тисяч доларів, в 2023 році - її перший екземпляр вже зібрано. Вона буде продаватися в усьому світі.

Також Маск спростував чутки щодо майбутньої назви новинки. Планувалося, що цей електромобіль отримає індекс "Model 2", але за словами Маска, модель матиме іншу назву. Крім того, Маск зазначив, що розглядає можливість зробити електрокар без рульового колеса і педалей - щоб він міг пересуватися тільки в режимі автопілота. А ось пакет Full Self-Driving паралельно з удосконаленням буде тільки дорожчати.

Настільки низьку ціну на електрокар Tesla планує забезпечити завдяки використанню інноваційних акумуляторів з новими типами матеріалів, які знизять вартість кіловат-години у виробництві приблизно в два рази. Для порівняння, найдешевша модель Tesla – седан Model 3 сьогодні коштує мінімум 40 тисяч доларів.

Запас ходу порівняно з нинішніми батареями збільшать на 16 відсотків. З таким джерелом живлення новинка проїде без підзарядки від 400 до 560 кілометрів, а європейський варіант може отримати батарею поменше - з запасом ходу близько 250 кілометрів.

В лютому президент Tesla China Том Чжу заявив, що нова модель буде спроєктована, розроблена та побудована в Китаї на заводі автовиробника у Шанхаї.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...