"Може бути і гірше": Експерт з енергетики навів сценарії відключень світла в Україні

Під час опалювального сезону на українців чекають три-чотири, а в столиці й 7-8-годинні відключення електроенергії. Про це сказав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю NV.

Під час майбутнього опалювального сезону, який влада досі конкретно не прокоментуватла, на українців чекають довготивалі відключення світла. І вже зараз, у перші дні літа, можна сказати, чи підлягає відновленню пошкоджені росіянами під час ракетних атак об'єкти.

"Зрозуміло, що ми можемо відновити навіть теоретично. Абсолютно чітко видно всі цифри; незрозуміло, які будуть наслідки додаткових атак, це фактор невизначеності. І не зовсім зрозуміло по декількох об'єктах, які можна буде відновити чи не можна буде, — це буде залежати від того, як швидко приїде певне обладнання. І це зараз ще не визначено остаточно", — зазначив Харченко.

Відночас він запевнив, що громадянам слід готуватися до тривалих відключень світла. "Відключення будуть. І будуть вони щонайменше по три-чотири години на добу. Це в ідеальному сценарії. А Києву поки що треба готуватися до семи-восьми годин на добу. Знов таки, це непоганий сценарій, може бути і гірше", — повідомив він.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...