Може постраждати телевізор, холодильник та бойлер: Як підготувати техніку до відключень світла

Українцям варто захистити свою техніку через можливі стрибки напруги під час нових відключень. Бажано не лише вимикати телевізор, холодильник, бойлер та іншу техніку з розеток, а й встановити реле напруги, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Через постійні відключення електроенергії також необхідно підготувати квартиру до стрибків напруги. Технічний директор "Черкасиобленерго" Павло Солоха на сайті компанії опублікував перелік порад. У повідомленні йдеться про те, що в умовах постійних відключень електроенергії можуть порушуватись "показники якості електричної енергії".

Простіше кажучи, можливі стрибки напруги. Найпростіший вихід – вимикати електроприлади з розеток. Основну техніку (холодильники, бойлери, пральні машини) рекомендується повністю відключати від мережі після вимкнення світла. У такому разі після відновлення електроживлення вмикати їх у мережу потрібно буде вручну. Робити це рекомендують не відразу, а через 10-15 хвилин після відновлення електроживлення.

Крім того, рекомендується встановити реле напруги. Реле напруги реєструє значні відхилення від стандартної напруги та відключає всі побутові прилади. Після того як напруга нормалізувалася, подається сигнал про включення, і підключення техніки до електромережі відновлюється.

Допоможуть також стабілізатори напруги або джерело безперебійного живлення (ДБЖ). Ці пристрої стабілізують напругу у споживача. Стабілізатори при цьому потужніші, але не мають акумуляторних батарей. ДБЖ мають меншу потужність, але тримають "запас" струму у внутрішніх або зовнішніх акумуляторах.

І хоча опалювальний сезон, імовірно, буде важким, підготувавшись до майбутніх проблем, можна мінімізувати їх вплив. Зарядні станції, генератори в багатоквартирних будинках, утеплене житло – все це допоможе впоратись навіть із тривалими відключеннями світла.

Може постраждати телевізор, холодильник та бойлер: Як підготувати техніку до відключень світла

субота, 28 вересень 2024, 0:10

Українцям варто захистити свою техніку через можливі стрибки напруги під час нових відключень. Бажано не лише вимикати телевізор, холодильник, бойлер та іншу техніку з розеток, а й встановити реле напруги, передають Патріоти України. Про це йдеться у м...

Долар стає ризикованим? Валютні аналітики пояснили, в що краще інвестувати

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:40

Останніми місяцями динаміка валютного ринку України залишається нестабільною. Аналітики "КИТ Group" зазначають, що курс долара може бути вразливим до коливань через подальшу політику Федеральної резервної системи США. Натомість євро має підтримку від Є...