Може відразу втратити довіру: В Atlantic Council розповіли про перше велике випробування Зеленського

Позиція новообраного президента повинна бути однозначною – відсторонити свого радника Богдана від прийняття рішень по “ПриватБанку”.

"ПриватБанк" - перший іспит для Зеленського. Фото: скріншот з відео.

Новообраному президенту Володимиру Зеленському слід відсторонити свого юриста і радника Андрія Богдана від будь-якого процесу прийняття рішень у «ПриватБанку». Про це в статті для Atlantic Council пише канадський професор Василь Калимон, передають Патріоти України.

У тривожному, на думку автора, інтерв’ю Богдан розповів, що продовжує виступати адвокатом олігарха Ігоря Коломойського по справі про націоналізацію «Приватбанку». Це, у свою чергу, на думку експерта, може стати серйозною загрозою для програми реформ Зеленського.

Він нагадує, що нещодавно суд нижчої інстанції постановив, що націоналізація “Приватбанку” була незаконною. Це рішення оскаржують як Національний банк України, так і Мінфін. Однак, як вказує Калимон, рішення виносив суддя, якого в минулому підозрювали у хабарництві, тож і його дію цілком можливо поставити під сумнів. “Якщо врахувати відомий рівень корупції в судовій системі, потенційний вирок вищих судів також може бути затьмарений”, зазначає професор.

За таких обставин позиція новообраного президента Володимира Зеленського повинна бути однозначною – відсторонити Богдана від прийняття рішень по “ПриватБанку”. “Будь-яка подальша роль Богдана в цьому питанні, створить явний і очевидний конфлікт інтересів”, – пояснює професор.

Це, на думку Калимона, буде сприйнято як сигнал про те, що інтереси олігархів просуваються через політичний вплив. Всі обіцянки про ліквідацію контролю олігархів над урядом виявляться марними, а центральна обіцянка Зеленського – подолати корупцію – лицемірною. Українці швидко втратять довіру до новообраного президента, переконаний автор статті.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...