"Можливий удар по всіх об’єктах": У ДТЕК оцінили ризики повного блекауту в Києві

Теоретично відключення електрики в усьому Києві після чергового ракетного удару можливе, але така ймовірність низька. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передають Патріоти України.

“У нас є регіони вже, де немає світла. Давайте візьмемо Херсон. Поки ми його не відновимо, скільки часу для цього потрібно — місяць, два тижні. Перші 29 населених пунктів, де живуть 7-8 тисяч споживачів, отримали світло ще цього тижня. Це північ Херсонської області. Так світло буде повертатися далі — Берислав, Херсон, але на це потрібно більше часу. Далі Харківська область, яка була деокупована ще на початку вересня, там деякі райони ще досі не мають світла, а в нас уже 20 листопада. Тому що там важко забезпечити постачання туди електрики, потрібно відновити повністю зруйновані електромережі, чим ми зараз і займаємося”, — сказав він.

Сахарук повідомив, що Київ добре захищений системами протиповітряної оборони. На його думку, ситуація, коли в усій столиці одночасно пропаде світло малоймовірна.

“У Києві, на відміну від таких регіональних систем, велика кількість систем введення електроенергії в Київ, велика кількість генерації в Києві. Тому теоретично, звісно, можливий такий удар по всіх цих об’єктах, чомусь раптом не спрацює ППО і буде одночасне вимкнення світла в усьому місті. Вірогідна така історія? Теоретично так. Але я думаю, що цей ризик можна прийняти. У нас є ППО в Києві, яка поліпшується, і останні атаки показали, що вона працює набагато краще, ніж було раніше”, — підсумував він.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...