Можна в алетках і онлайн: Федоров пояснив, як українцям купувати ліки за "тисячу Зеленського"

Українці віком від 60 років зможуть купувати ліки у аптеках або онлайн в рамках програми "єПідтримка". Про це під час брифінгу Міністерства цифрової трансформації та Міністерства економіки повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України.

"Скористатися (програмою) зможуть всі вакциновані українці, яким виповнилося 60 років. Вони зможуть купувати ліки не тільки офлайн, а також онлайн. Не тільки в аптечних пунктах й мережах, а також онлайн на сайтах", - сказав міністр. За словами Федорова, оплатити ліки з коштів програми можна буде у будь-якій аптеці з 24 січня.

"Всі аптеки, які до цього працювали, в яких є термінали, які продавали офлайн і онлайн, вони вже автоматично підключаються з понеділка і приєднуються до програми "єПідтримка". Це дуже спрощує користувачам розуміння, де можна використовувати кошти, полегшує реалізацію даного проєкту і можливість купити ліки", - повідомив він.

Як наголосив заступник міністра економіки Олександр Грибан, для придбання ліків українці можуть скористатися вже активованою карткою "єПідтримка". Нову відкривати не потрібно.

"Банки перевірятимуть вік людини саме в момент проведення платежу. Неважливо, коли людина відкрила цю картку, важливим буде саме той факт, чи є людині 60 років на момент здійснення транзакції", - уточнив він.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...