Можуть переходити на валянки: Nike закриває магазини у Росії

Популярний американський виробник спортивного взуття та одягу Nike закриває усі свої магазини в Росії. Компанія не стала продовжувати угоду зі своїм франчайзі в РФ Inventive Retail Group і тому IRG тепер змушена закрити усі магазини бренду. Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на президента IRG Тихона Смикова, передають Патріоти України.

"У міру вичерпання товарних запасів IRG буде змушена закрити всі свої магазини під цим брендом", - заявив Смиков та наголосив, що це повідомлення для нього та всіх співробітників стало ударом. Точної дати закриття магазинів Nike наразі не повідомляють, однак зазначається, що усі магазини мережі будуть закриті після того, як закінчаться товарні запаси.

На думку директора ритейл-департаменту Core.XP Марини Малахатько, відмова від продовження угоди з IRG загалом може означати вихід Nike з російського ринку.

За даними на сайті IRG, відомо, що з березня по травень кількість магазинів Nike у РФ вже і так скоротилася зі 116 до 56, серед них 19 тимчасово зачинені. IRG керує 37 точками Nike. З інформації на її сайті випливає, що 9 магазинів наразі не працюють.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 91-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

У відповідь на російську агресію низка країн, зокрема США, Канада, Велика Британія, ЄС, Японія, інші, ввели проти Москви безпрецедентні економічні та персональні санкції. Водночас міжнародні та європейські компанії заявили про вихід з російського ринку.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...