Можуть щодня відключати електроенергію на дві години: У Фінляндії заговорили про проблеми

Фінляндія майбутньої зими може зіткнутися з нестачею електроенергії. Через це у країні можливі щоденні відключення побутових споживачів від електропостачання тривалістю до двох годин. Це пов'язано з бажанням країни забезпечити енергетичну незалежність від Росії. Про це повідомляє YLE, передають Патріоти України.

Втім, зазначається: відключення електрики стануть крайнім заходом, до якого вдадуться лише у надзвичайних ситуаціях. "Сподіваюся, що електрика не регулюватиметься. Я не думаю, що це дуже ймовірно, проте припускаю, що це можливо. [Однак якщо це станеться] двогодинні відключення повторюватимуться доти, доки ситуація знову не нормалізується", – наводить видання слова одного із експертів фінського енергетичного ринку.

Цю інформацію підтвердили і у фінському національному операторі з передачі електроенергії Fingrid. "Ми готуємося до гіршого, тобто, що електрику доведеться нормувати", – сказали в компанії.

Причиною ситуації, що склалася, аналітики називають "перебудовування енергетичних потоків через російську агресивну війну. "У Фінляндії не так багато доступної продукції, а ціни зараз високі", – йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, що з 14 травня Фінляндія відключена від енергосистеми країни-терориста. При цьому в Фінляндії вже знайшли альтернативу РФ – нею стане сусідня Швеція. Електроенергія із Росії становить близько 10% від загального споживання Фінляндії. Відключення сталося після того, як країна підтвердила, що подаватиме заявку на вступ до НАТО.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...