
На Тернопільщині виявили патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у ввезених з Нідерландів соусах. Цей мікроорганізм може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання тощо. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області, передають Патріоти України.
Там зазначили: виробником соусів є компанія Lekkerkerker Food. Вона, зокрема, виробляє сирний соус Lebo Cheezer. Втім, назву конкретного бренду в службі не вказали, тому стверджувати, що зараженим соусом є саме Lebo Cheezer, не можна.
Одержувачем продукції є компанія "Ян Дженерал Продактс Україна". За даними YouControl:
"Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення від 25 вересня 2023 року щодо виявлення Bacillus cereus у соусах з Нідерландів. Згідно із законодавством, оператори ринку зобов'язані вилучати та/або відкликати харчові продукти, що знаходяться в обігу, якщо встановлено, що вони можуть спричинити за собою шкідливий вплив на здоров'я людини", – йдеться у повідомленні.
Куди звертатись при виявленні зараженого соусу
Водночас у службі закликали мешканців області при виявленні зараженого продукту негайно повідомляти їй:
Чим небезпечний соус
Як пояснили у службі, Bacillus cereus є умовно патогенним мікроорганізмом, що продукує токсини. Він вражає центральну нервову систему та може викликати поодинокі харчові отруєння, а також:
Повідомлення про знайдені при обшуку в Єрмака окультні предмети наштовхнули на важливу тему. Навіть поява пізніше версії, що про "ляльку вуду" тощо — це такий жарт, не скасовує ані важливості, ані теми. Адже чимало людей пам'ятають кількість амулетів, ...
На українському ринку наприкінці року традиційно відбувається зростання попиту. Це пов’язано з тим, що люди готуються до різдвяних та новорічних свят, передають Патріоти України. Економіст Володимир Чиж розповів виданню Новини.LIVE, що буде з цінами на...