МВФ схвалив новий транш Україні

Виконавча рада МВФ у четвер, 29 червня, переглянула програму розширеного фінансування України та оголосила, що Київ може отримати новий транш у сумі близько 890 млн доларів США, інформують Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Фонду, незважаючи на війну, економіка України після різкого спаду 2022 року «демонструє більшу стійкість, ніж очікувалося», а прогноз зростання ВВП 2023 року підвищився до 1−3%.

У МВФ також вважають, що влада України досягла значного прогресу у виконанні своїх зобов’язань у рамках EFF (програми розширеного фінансування) і виконала всі структурні маяки до кінця червня.

«Завершення першого перегляду дає змогу офіційним органам негайно отримати суму в розмірі… близько 890 млн доларів США», — сказано в повідомленні.

Народний депутат Ярослав Железняк у себе в Telegram пояснив, що рішення МВФ означає, що Україна незабаром отримає новий транш у 890 млн доларів, найближчим часом буде опубліковано оновлений меморандум із зобов’язаннями України і термінами.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...