"Ми будемо дуже жорсткими": Польща відмовилася зняти ембарго на ввезення зерна з України

Польський уряд не збирається знімати заборону на ввезення продовольства з України через вихід Росії із зернової угоди. У Польщі, як і раніше, побоюються напливу дешевої агропродукції з України. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на пресконференції у Брюсселі (Бельгія), пише WP.pl. За його словами, уряд "твердо захищатиме інтереси польських фермерів", передають Патріоти України.

"Ми будемо дуже жорсткими, коли справа дійде до захисту польського ринку", – сказав Моравецький. Тож він відповів на запитання, чи збирається Польща дозволити ввезення української агропродукції.

Однак це поки не означає, що заборона діятиме довше за встановлений термін. Дія ембарго, згідно з рішенням Європейської комісії, має закінчитися 15 вересня 2023 року.

Крім того, Моравецький засудив рішення РФ щодо виходу із зернової угоди. Він запевнив: Польща допомагатиме ЄС транзитом "у вирішенні цієї глобальної проблеми, яка полягає у спробі Росії викликати голод".

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв у присутності президента України Володимира Зеленського, що країна планує скасувати заборону імпорту української агропродукції саме після 15 вересня. "Я сподіваюся, що ці рішення (про торгові обмеження. – Ред.) мають бути якнайшвидше скасовані", – сказав тоді президент Польщі.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...