"Ми йдемо по вас!": "Ощадбанк" отримав виконавчі документи для стягнення з РФ збитків внаслідок окупації Криму

Виконавчі листи є підставою для виконання рішення Міжнародного арбітражу на території України та відшкодування збитків, завданих Ощадбанку в розмірі близько 1,3 млрд. дол. США плюс проценти.

Ощадбанк отримав виконавчі документи відповідно до ухвали Київського апеляційного суду, інформують Патріоти України.

"Цією ухвалою було задоволено заяву банку про визнання та надання дозволу на виконання рішення Міжнародного арбітражу щодо компенсації збитків Ощадбанку, завданих внаслідок анексії Криму з боку Російської Федерації, від 26 листопада 2018 року.

Зазначені виконавчі листи є підставою для виконання рішення Міжнародного арбітражу на території України та відшкодування збитків, завданих Ощадбанку в розмірі близько 1.3 млрд дол. США плюс проценти, які нараховуються щоденно до моменту виконання рішення", - повідомили у прес-службі банку.

Зараз фінустанова проводить необхідні процесуальні дії "для відкриття виконавчого провадження та належного захисту своїх інтересів, які були порушені в результаті незаконних дій Російської Федерації на території Криму, і відшкодування завданих збитків".

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...