"Ми не міністерство виплат": У Мінсоці хочуть, щоб українці менше покладалися на державу

Голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович вважає, що сприймати його виключно як "міністерство виплат" - тобто структуру, яка займається лише соцвиплатами – не можна. Адже, запевняє вона, завдання міністерства лежить у площині формування стійкості кожної людини. Тобто щоб кожен українець був самостійним, передають Патріоти України.

"Для мене було важливо почати змінювати філософію соціальної підтримки і соціальної політики. Мінсоцполітики – про супровід, про послугу, про людиноцентричність. Ми не "міністерство виплат", ми – міністерство, яке формує людську спроможність і стійкість кожної людини. ... Завдання держави – створити умови, щоб кожна людина відчувала себе впевнено, самостійно, мала можливості для розвитку", – розповіла вона "Укрінформу".

За словами Жолнович, жодна держава у світі не ставить за мету забезпечити тією чи іншою підтримкою 100% свого населення. Адже "тоді виникають відносини залежності".

"Такі відносини формував Радянський Союз. Коли всі були бідні, стояли в черзі на житло, і держава постійно маніпулювала – дати допомогу чи не дати", – пояснила вона.

Українцям потрібно давати не лише гроші

У зв'язку з цим, зазначила міністерка, важливо, щоб спеціалісти соціальної сфери не просто формально нараховували виплати, а реально допомагали людям. Зокрема, підбирали потрібний комплекс соціальних послуг.

"Якщо ми говоримо про родину, де є, наприклад, люди з ігровою залежністю, виплата у такому разі точно не допоможе. Тут треба проводити психологічні консультації, шукати іншу мотивацію до життя і супроводжувати в довгій реабілітації, включно з послугою поновлення родинних стосунків", – пояснила міністерка.

При цьому вона повідомила: у вересні в Україні запустять "соціальний кейс-менеджмент". Метою якого і буде, власне, підбір людині необхідного комплексу послуг. "Ми впроваджуємо багато цифрових рішень. ... У власному кабінеті людина зможе побачити всі види підтримки, які ми їй можемо надати. Необхідно буде коротко пройти опитувальник для визначення проблеми та шляхів можливої допомоги", – резюмувала Жолнович.

Росія втрачає одного з двох найбільших споживачів своєї нафти: Китай різко скоротив закупки

п’ятниця, 23 серпень 2024, 11:57

Імпорт сирої нафти в Китай з Росії впав у липні на 7,4% порівняно з роком раніше. Причина: китайські нафтопереробні заводи значно скоротили об'єми виробництва. При тому Китай збільшив поставки нафти з Саудівської Аравії, передають Патріоти України. Пр...

За все доведеться платити! Путін набрехав росіянам про інфляцію - наслідки реально зросли ціни в РФ

п’ятниця, 23 серпень 2024, 11:48

Поки російський диктатор Володимир Путін і Росстат брешуть росіянам про темпи інфляції в країні, справжні дані набагато гірші для громадян країни-агресора. Виявилося, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну реальна інфляція в країні досяг...