"Ми не встигаємо все відновити, відбудувати": Експерт пояснив, чи будуть блекаути влітку і на що очікувати взимку

Відключення світла влітку якщо і будуть, то ймовірно, не перевищуватимуть двох годин на день. А от ситуація з електропостачанням взимку буде набагато складнішою. Про це заявив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, передає "Громадське радіо".

"За умови спеки частота відключень може збільшуватись, але не так, як ми бачили, можливо і не кожен день. До 2 години на день електроенергія може бути буде відсутня, а от зима буде складна, бо ми не встигаємо все відновити, відбудувати", – каже Корольчук.

За прогнозами експерта, навіть, якщо зима буде тепла, то відключення можуть бути такими, які українці бачили у 2022-2023 роках. А якщо зима буде холодною, то відключення будуть ще більшими.

Не приховувати, а викорінювати!

неділя, 30 червень 2024, 23:09

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...

"Ми наближаємося до літнього піку": У ДТЕК пояснили, чому вночі відключають світло і як складають графіки

неділя, 30 червень 2024, 21:15

Постійні обстріли ЗС РФ, ремонт енергоблоків АЕС і спекотна погода - все це збільшує навантаження на українську енергосистему. Через це в останній декаді червня суттєво збільшилися періоди відключення світла. І це ще не межа. Про це розповів виконавчий...