"Ми отримаємо просто так гроші. Без виконання умов та програм": Фінансист Фурса розповів, коли це станеться

Міжнародний валютний фонд розділить між різними країнами, які постраждали від коронавірусу, 650 мільярдів доларів. Частка України – 2,8 мільярда. Ці гроші ми отримаємо без жодних вимог. Про це розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса, передають Патріоти України.

Він наголосив, що це гарний бонус та рятувальна соломинка, але водночас це може погано позначитися на роботі української влади. "Влітку ми отримаємо просто так ці гроші. Без виконання умов, без виконання програм", – наголосив Фурса.

Гроші можуть демотивувати владу

Банкір зауважив, що ці 2,8 мільярда доларів можуть покращити платоспроможність країни та бути приємним фактом для усіх інвесторів.

"Однак це може демотивувати владу від того, щоб робити реформи. Це факт", – висловився Фурса.

За словами банкіра, питання не в тому, яку суму для України має виділити МВФ. Важливим є те, що до грошей МВФ прив'язані гроші усіх інших партнерів. Зокрема, Євросоюзу, Світового банку та інвесторів.

Співпраця з МВФ: на якому етапі зараз

  • Зараз у переговорах триває перерва. Наші міжнародні партнери очікують, коли Україна виконає взяті на себе зобов'язання.
  • За словами Фурси, у домовленостях є багато пунктів. Однак 2 головні проблеми: судова реформа та антикорупційна політика.
  • Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що Україна до кінця місяця ухвалить всі законопроєкти, потрібні для траншу МВФ.
Джерело: 24 канал

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...