"Ми повинні перейти на ядерне паливо США замість палива з Росії": Вітренко виступив з гучною заявою

Україна повинна повністю перейти на використання ядерного палива з США. Таким чином держава зможе відмовитись від російського. Про це заявив виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко, передають Патріоти України.

Що кажуть в Міненерго

Вітренко наголосив, що необхідно інтегрувати енергосистему України з європейською. За його словами, це навіть може відбутись раніше 2023 року, як планували.

Ми повинні перейти на поставки ядерного палива з США замість палива з Росії, – сказав політик. У Міненерго запевнили, що інтеграція з європейським ринком – це інтеграція з чесними правилами та ефективною конкуренцією. Україна прагне до цього.

Вітренко зауважив, що без такої інтеграції держава не досягне бажаного рівня конкуренції. Все тому, що концентрація на наявному ринку і цілісність гравців не дозволить цього.

Використання ядерного палива США в Україні

  • У вересні 2020 року американська компанія Westinghouse Electric Company і та український "Енергоатом" підписали контракт про постачання ядерного палива для реакторів Рівненської АЕС.
  • Перед тим американське паливо вже використовували на 6 українських реакторах.

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...