Ми солідарні з вами, але..: Болгарія вводить заборону на імпорт продуктів з України

Болгарія ухвалила рішення про введення заборони на імпорт продуктів харчування з України. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Гилиб Донєв, повідомляє Bnr.bg. Як йдеться у повідомленні, заборона не стосуватиметься транзитних товарів, зазначають Патріоти України.

"Ми змушені вжити цей національний захід, оскільки європейські органи все ще розглядають адекватну міру. Ми розраховуємо на те, що Брюссель почує і зрозуміє позиції Болгарії, Польщі, Чехії та Словаччини. Ми солідарні з Україною, але банкрутство болгарських фермерів нічим не сприяє їй", - заявив прем'єр-міністр.

Ситуація з агроекспортом з України

Експорт дешевої агродукції з України став причиною масових акцій протесту в ряді країн. Місцеві фермери блокують дороги, оскільки через ввезення українського зерна вони не можуть реалізувати власну агропродукцію.

15 квітня 2023 року Польща заборонила ввезення зерна та іншого продовольства з України.

16 квітня 2023 року Угорщина заборонила імпорт сільськогосподарської продукції з України.

17 квітня стало відомо, що і Словаччина вирішила призупинити імпорт зерна та інших окремих товарів з України. Словацьким фермерам все важче конкурувати з українськими через дешевий імпорт агропродукції. На цьому тлі Міністерство закликало на урядовому рівні ввести більш жорсткі заходи з регулювання імпорту товарів з України.

18 квітня 2023 року Україна і Польща домовилися про розблокування транзиту зерна. Транзит зерна відновлять в ніч на 22 квітня.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...