"Ми станемо одними із перших": Головна авіакомпанія Ісландії планує перейти на екологічно чистий водень

Компанії Universal Hydrogen і Icelandair підписали договір про наміри щодо впровадження екологічно чистого водню в якості палива для внутрішнього парку флагманського авіаційного перевізника Ісландії. Про це повідомляє H2 View. Ісландія, передають Патріоти України.

Передбачається, що для регіональних літаків авіаційної компанії Icelandair будуть застосовуватися нові системи водневих паливних елементів від компанії Universal Hydrogen. Компанії поділяють мету усунення вуглецевого сліду в авіації. Icelandair усвідомлює гостру необхідність в короткостроковому вирішенні декарбонізації свого флоту для досягнення глобальних цілей зі скорочення викидів вуглецю. Для Ісландії, країні, яка має масу поновлюваних джерелах енергії, це не дуже велика проблема.

«Icelandair встановлює високі стандарти авіації, ми прагнемо скоротити викиди вуглецю і вважаємо, що у нас є хороші можливості, щоб стати однією з перших авіакомпаній в світі, повністю вільних від викидів вуглекислого газу», – сказав президент і головний виконавчий директор Icelandair Group Нільс Богасон.

«Велика кількість геотермальної енергії та гідроенергетики в Ісландії ідеально підходять для того, щоб одним з перших впровадити екологічно чистий водень в свою внутрішню авіаційну мережу», – сказав в свою чергу співзасновник і генеральний директор Universal Hydrogen Пол Єременко.

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...