"Ми ж брати!": Поляки почали переманювати українських заробітчан з Німеччини

Поляки вирішили наздогнати і перегнати німців за розміром мінімалки.

Польські агентства з працевлаштування почали відкривати в Німеччині свої філії, щоб залучати там українців на заробітки в Польщу. Про це пише польське видання Dziennik. Gazeta Prawna в статті під назвою «Війна з Німеччиною за українського працівника», в якій розповідається про те, що буде відбуватися з березня 2020 року, передають Патріоти України.

Поляки вирішили наздогнати і перегнати німців за розміром мінімалки. «До сих пір громадяни неєвросоюзних країн могли працювати в Німеччині тільки, якщо мали вищу освіту. Але незабаром ситуація зміниться - з 1 березня 2020 року набирає чинності новий міграційний закон, згідно з яким вимоги щодо працівників поза ЄС будуть менше», - наводить цитату з матеріалу «Польське радіо».

Нові правила будуть діяти протягом 2,5 років. Якщо за цей час будуть помічені негативні економічні або суспільні наслідки, то наступний уряд не проголосує за цей документ. Як зазначає газета, німецький бізнес покладає на нове законодавство великі надії: згідно з даними Федерального агентства праці, німецький ринок чекає 1,2 млн працівників.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...