Миколаївські корабели спустили на воду десантний катер (фото)

Десантний катер "Сватове" призначений для транспортування та висадки особового складу морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення.

20 лютого ц.р. державне підприємство "Миколаївській суднобудівний завод", яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", завершило доковий етап ремонту та спустило на воду десантний катер "Сватове" ВМС ЗС України, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Концерну.

На доковому етапі виконані роботи з виготовлення та встановленню нової кормової частини корпусу, заміні ділянок зовнішньої обшивки корпусу, баластних, паливних та мастильних цистерн, внутрішніх бортів та палуби вантажного трюму з набором, надбудови, скулові рулі. Відремонтована вантажна апарель, гвинто-рульовий комплекс, якірний пристрій, головні двигуни та корабельні системи.

Після спуску на воду буде продовжено ремонт електричної системи катера, проведені швартовні та ходові випробування.

В планах підприємства на поточний рік продовження ремонту та відновлення корабельно-катерного складу ВМС ЗС України, за попередньо узгодженим планом.

Десантний катер "Сватове", проекту 1176, шифр "Акула", призначений для транспортування та висадки особового складу морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Катер має відкритий трюм і носову апарель. Висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках. Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції біля морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнаний берег. Пристосований для перевезення завантаженої колісної та гусеничної техніки, яка самостійно виходить на берег по носовій апарелі, може буксирувати інші плавзасоби. Десантомісткість - середній танк або 20 десантників з легким озброєнням чи 50 тонн вантажів.

Загальні характеристики:

Спущено на воду - 1979 рік
Довжина, м - 24,5
Ширина, м - 5,2
Осадка, м - 1,55
Водотоннажність, т- 107,3
Силова установка - 2 дизелі 3Д6 по 300 к.с.
Швидкість, вуз - 11,5
Екіпаж, люд - 6.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...