"Мишебратья-3": Росія наче дотисла Казахстан щодо подальшої долі занепалого "Байконуру" і згодна на більш рівноправне партнерство

На космодромі Байконур залишилося лише 3 стартові комплекси, 25 років тому їх було 18. Новий проект має пожвавити космодром.

У Нур-Султані міжурядова комісія Росії та Казахстану підбила підсумки переговорів щодо долі космічного ракетного комплексу (КРК) «Байтерек» на космодромі «Байконур». Заступники прем'єр-міністра Казахстану Роман Скляр і заступник голови уряду Росії Юрій Борисов, які очолювали комісію, залишилися задоволені підсумками переговорів, передали в прес-службі прем'єр-міністра Казахстану, зазначають Патріоти України.

Росія та Казахстан остаточно визначилися з переліком заходів та термінами реалізації КРК, домовилися про створення об'єктів соціальної сфери та обслуговуючої інфраструктури міста Байконур. Крім того, чиновники перейнялися питанням розвитку екологічної безпеки нового майданчика і пропрацювали рішення щодо виведення з оренди, списання та утилізації об'єктів комплексу «Байтерек», що не використовуються.
«За пунктами порядку денного експерти знайшли взаємоприйнятні рішення, що відображено у протоколі засідання міжурядової комісії», — йдеться у повідомленні казахстанської влади. Сторони відзначили високий рівень взаємодії під час переговорів.
КРК "Байтерек" - спільний російсько-казахстанський проект зі створення нового пускового майданчика на базі космодрому "Байконур". На Байтереці, який будує Казахстан, до 2023 року планується почати запуск ракет типу «Союз-5», яку розробляє Росія. Паралельно з технічною реалізацією проекту, уряди упорядковують усі необхідні документи. «На черзі — ратифікація угоди про надання та умови використання земельної ділянки на території Республіки Казахстан як район падіння частин ракет-носіїв, що відокремлюються», — розповів Борисов.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...