На Банковій загрюкають каски: До Зеленського збираються на протест шахтарі

Гірникам трьох шахт ВАТ «Лисичанськвугілля» заборгували 120 млн грн.

Шахтарі в Луганській області відмовляються спускатися в забій, вимагаючи погасити борги. Зокрема, 8 жовтня в першу зміну припинили видобуток вугілля гірники ДП «Шахта «Новодружеська», що входить до складу ВАТ «Лисичанськвугілля». Про це написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передають Патріоти України.

За його словами, гірникам трьох шахт даного об'єднання заборгували 120 млн грн. «Гірники сусідньої шахти імені Г. Капустіна в місті Привольнянську попередили адміністрацію підприємства, з другої зміни також припинять роботу. Тим часом на шахті "Гірська" ДП "Первомайськвугілля" вже другу добу не спускаються в забій гірники. Їхня вимога аналогічна - погашення заборгованості по заробітній платі. Шахтарі налаштовані рішуче. А тому, якщо їм найближчим часом не заплатять зароблене важкою працею, протестні дії вони готові перенести в столицю», - написав Волинець.

Він також повідомив, що направив телеграму про ситуацію, що склалася, прем'єр-міністру України Олексію Гончаруку з вимогою негайного вирішення уряду про виплату шахтарям боргів із зарплати за червень-вересень. «Щодо понад двадцяти п'яти тисяч гірників порушено конституційне право на своєчасну оплату праці. Десятки тисяч шахтарських сімей позбавлені засобів до існування. Уже почалися стихійні акції протесту в Луганській і Донецькій областях. Якщо завтра, 9 жовтня, на засіданні Кабінету міністрів не буде прийнято необхідних рішень, відповідальність за масові протести повністю ляже на уряд», - заявив Волинець.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...