На грані: Через півроку ціни на м'ясо у світі можуть зрости вдвічі - в Україні вони піднімуться ще вище

Ціни на м'ясо у світі будуть рости. Це пов'язано і зі зниженням кормової бази, і з екологічними ініціативами людства, які неминуче призведуть до зниження виробництва м'яса та м'ясопродуктів. Вже через півроку ціни на м'ясо на світовому ринку можуть вирости у півтора-два рази. Однак в Україні вони піднімуться ще вище, передають Патріоти України.

Таким чином, лише за якихось півроку-рік м'ясо може стати делікатесом для переважної більшості українців, каже виконавчий директор Асоціації м'ясної галузі Микола Бабенко. В Україні ціни на м'ясо вже виросли минулого літа, відзначає фахівець. Найбільше додала в ціні курятина. Вона стала дорожче на 19,6%. На 12,2% зросла в ціні яловичина і найменше, але все ж додала, свинина - 4,2%.

Однак це ще не межа, каже Бабенко. Ціни на м'ясо в Україні будуть і далі рости. Причому випереджальними темпами - швидше ніж в Європі і світі. Справа в тому, що вітчизняна м'ясна галузь потрапила в замкнене коло. Через високу собівартість українського м'яса зростає його імпорт із західноєвропейських країн, де воно коштує дешевше. Так, імпорт свинини в Україну вже в 7 разів перевищив експорт цього ж продукту.

А через збільшення обсягу імпорту скорочується виробництво вітчизняного продукту, що призводить до ще більшого його подорожчання.

При цьому ціни на м'ясо зростуть не тільки в Україні. Але якщо, наприклад, для німців це будуть прикрі невеликі зайві витрати, то українцям такі витрати будуть просто не по кишені. "Одна справа - зростання цін на м'ясо в Німеччині, де мінімальна зарплата 2000 євро на місяць, а інша справа - в Україні, де вона в 10 разів менше - 200 євро на місяць", - говорить Бабенко.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...