На грані катастрофи: НБУ прогнозує в Україні масове безробіття, ситуація тільки погіршуватиметься

В Україні за підсумками поточного року, буде вищий показник безробіття, аніж прогнозувалось. Нацбанк України погіршив прогноз рівня безробіття, який був складений раніше, передають Патріоти України.

Отже, за підсумками 2021 року рівень безробіття в Україні складе не 9,1%, як прогнозували раніше, а 9,4%. Таку цифру, зокрема, оприлюднив НБУ у своєму Інфляційному звіті за жовтень 2021 року.

Крім того, погіршення прогнозу на 2021 спричинило за собою "ланцюгову реакцію" і на наступні роки – 2022 і 2023. Так, у 2022 році прогноз рівня безробіття змінили з 8,4 до 8,5%, а в 2023 – з 8,5 до 8,6%.

Однак із цих показників очевидно, що рівень безробіття в Україні буде рекордним у нинішньому році, а вже з наступного має стати меншим.

"На прогнозному горизонті ситуація на ринку праці поліпшуватиметься завдяки зростанню економіки. Рівень безробіття вже найближчим часом повернеться до нейтрального рівня (8,5%) разом із закриттям від’ємного розриву ВВП", - йдеться у звіті НБУ.

Крім того, у звіті відзначають, що, починаючи з березня поточного року в Україні зростає кількість вакансій практично в усіх сферах діяльності. Найбільше число вакансій зафіксовано цьогоріч у сфері послуг, транспорті, торгівлі, промисловості і будівництві.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...