На грані катастрофи: Світовий банк прогнозує найбільше за понад 70 років падіння економіки

Пандемія COVID-19 спричинила найглибшу рецесію в глобальній економіці з часів Другої світової війни. Про це йдеться в доповіді Світового банку, передають Патріоти України.

За прогнозами Світового банку, в 2020 році глобальна економіка скоротиться на 5,2%. "Це означатиме найглибшу рецесію з часів Другої світової війни, - наголошується в доповіді. Зниження показників виробництва відчує найбільша кількість країн з 1870 року.

При цьому падіння розвинених економік сягатиме 7%. Країни з ринками, що розвиваються, втратять приблизно 2,5% ВВП. Водночас, за данними Світового банку, загальний показник доходів на душу населення зменшиться на 3,6%.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...