На які доплати до пенсії можуть розраховувати українці старше 70 років: Що треба знати

Пенсіонери, які досягнули 70 річного віку, можуть розраховувати на доплати до своїх виплат. Чи збільшилися вони після березневої індексації, читайте далі, передають Патріоти України.

Чи збільшилися доплати

Директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олена Охріменко розповіла, що попри війну, держава знаходить можливості виплачувати пенсії й інші соцвиплати вчасно.

Навіть більше: такі виплати індексуються, перераховуються. Крім того, працюють і досить ефективно додаткові гарантії для пенсіонерів різних вікових груп, – додала вона.

Також вона розповіла, які доплати дають пенсіонерам за віком:

  • 70 – 75 років – до 300 гривень;
  • 75 – 80 років – до 456 гривень;
  • 80 і більше років – до 570 гривень.

У пенсіонерів, яким виповнилося 80 років і більше, розмір пенсійної виплати не може бути меншим за 3120 гривень. У пенсіонерів віком від 70 до 80 років такий розмір не може бути меншим за 3000 гривень, у віці до 70 років – 2760 гривень,
– пояснила Охріменко.

Кому доплатять понад 800 гривень до пенсії

  • Розмір доплат пенсіонерам з військовими нагородами складає від 20% до 40 % прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб – це від 418,6 до 837,2 гривні.
  • Розмір доплати залежатиме від виду й кількості нагород. Це стосується як радянських нагород, так і сучасних українських.
  • Водночас низка категорій українських пенсіонерів у 2023 році отримуватиме доплати за віком.
Джерело: 24 канал

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...