На кону $1 млрд: Названо 5 проблемних пунктів з програми МВФ для України

Сьогодні, 26 вересня, почалась робота української делегації з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Від цього залежить, насамперед, другий перегляд програми розширеного фінансування (EFF) на $1 млрд. Про це написав у Telegram народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос"), передають Патріоти України.

Він назвав 5 "проблемних маяків", по яким була значна затримка по виконанню:

  • Маяк №9 – "Вступ в силу закону про відновлення декларацій". Майже виконано, але строк був до кінця липня. Підпишуть його в кращому випадку в кінці вересня.
  • Маяк №8 – "Передача управління ОГТС до Міненерго та погодити новий Статут". Вже сьогодні його мають виконати, зазначив Железняк.

"Теж саме, строк був до кінця липня. А передачу зробимо в кінці вересня, зі Статутом теж ситуація не зрозуміла", – додав він.

  • Маяк №18 – "Обрання наглядової Ради ОГТС".

"Тут має бути спочатку виконання маяку №8, але поки є час до кінця жовтня (хоча можуть не встигнути)", – пояснив депутат.

  • Маяк №14 – "Прийняття змін до закону про фінмон".

Железняк підкреслив, що вчора було голосування тільки першого читання. "Друге може затягнутися, і не факт, що така версія буде погоджена. Але вже очевидно, що дедлайн на кінець вересня буде провалено", – резюмував він.

  • Маяк №6 – "Відновлення перевірок".

"Кінець липня. Ну тут після того, як деякі розумники з ОП внесли зміни у прийнятий №8401, то його не зарахували. І тому зараз МВФ вимагає відновлення перевірок, уряд вніс законопроєкт і…. З ним нічого не відбувається", – зазначив депутат.

Заява США щодо переліку пріоритетних реформ

"У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі. Цей перелік був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках нашої незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу – мети, яку Сполучені Штати рішуче підтримують", – йдеться в заяві Посольства США.

Йдеться про виділення коштів від США, Світового банку, Канади та Японії, пояснив Желєзняк.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...