На користь Коломойського: Суд прийняв ще одне рішення у справі "ПриватБанку"

Задоволені вимоги позивача в частині скасування рішення НБУ, яким визначено перелік пов'язаних з Приватбанком фізичних і юридичних осіб.

Суд повністю задовольнив позов підконтрольної колишньому акціонеру Приватбанку Ігорю Коломойському кіпрської компанії Triantal Investments Ltd щодо процедури примусової конвертації акцій в капітал банку при націоналізації.мВідповідне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, передають Патріоти України.

Зокрема, задоволені вимоги позивача в частині скасування рішення НБУ, яким визначено перелік пов'язаних з Приватбанком фізичних і юридичних осіб. У НБУ зазначили, що саме це рішення Нацбанку є одним з основних в процесі виведення в грудні 2016 року неплатоспроможного Приватбанку з ринку за участю держави.

Регулятор нагадав, що в ході цього процесу була проведена процедура "bail-in", що полягає в обміні коштів пов'язаних з банком осіб на акції банку з подальшим продажем Міністерству фінансів. "Рішення суду поки не вступило в законну силу і, безумовно, найближчим часом буде оскаржене нами в апеляційному порядку", - підкреслив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...