На них війна не впливає! Українським чиновникам підвищили зарплати: Скільки грошей отримають держслужбовці

Кабінет міністрів України підвищив зарплати працівникам державної служби. Про це йдеться у постанові уряду №788.

Оклад фахівця держструктур, юрисдикція яких поширюється на територію однієї чи кількох областей, підвищили з 5,1 до 5,3 тис. гривень. Посадовий оклад чиновників, які діють на території одного чи кількох районів, районів у містах, міст обласного значення, зросте з 4 962 до 5,2 тис. гривень.

Зарплату провідних фахівців, які працюють на територію одного чи кількох районів, районів у містах, міст обласного значення піднімуть з 5,1 до 5,3 тис. гривень.

Збільшення окладів на держслужбі стало можливим за рахунок збільшення прожиткового мінімуму з 1 липня цього року, пояснили в Кабміні.

Підвищення зарплат чиновникам — чи можна підробляти?

Верховна Рада України 8 липня ухвалила закон, що дозволяє держслужбовцям і посадовим особам займатися іншою оплачуваною чи підприємницькою діяльністю.

Парламент у воєнний час скасував антикорупційні обмеження для чиновників. Дозвіл стосується держслужбовців, окрім категорії А, посадових осіб місцевого самоврядування (крім 1-3 категорій), якщо вони перебувають у відпустці без збереження заробітної плати, у разі простою чи протягом останнього року не проводили перевірку своїх роботодавців.

У мирні часи українські чиновники не можуть поєднувати роботу з іншими видами діяльності. Стаття 25 Закону України "Про запобігання корупції" робить винятки для викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики зі спорту.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...