На одному не зупиняться: У Запоріжжі завершують виробництво власного трамвая

Загалом у 2020 році їх зберуть чотири.

До кінця липня на базі КП «Запоріжелектротранс» завершать збирання першого у цьому році трамвая запорізького виробництва. Загалом у 2020 році їх зберуть чотири. Роботи по двох з них у самому розпалі. Про це повідомляють у міськраді, передають Патріоти України.

У вересні ж повинен запрацювати новий тролейбусний маршрут між Бородінським мікрорайоном та Хортицьким районом.

Розвиток транспорту в місті

У Запоріжжі вже кілька років поспіль реалізується масштабна міська програма розвитку комунального громадського транспорту. Вона включає закупівлю великих автобусів, оновлення рухомого складу трамваїв та тролейбусів, створення нових маршрутів громадського транспорту.

Місто придбало 95 великих автобусів. Це дозволило відкрити 9 маршрутів з автобусами великої місткості. Закуплено 5 тролейбусів з автономним ходом, 5 європейських тролейбусів. Цього року буде отримано ще 3 європейських тролейбуси, також планується придбати ще 2 таких тролейбуси. У результаті на маршрутах міста курсуватимуть 10 великих тролейбусів.

Придбання тролейбусів з автономним ходом вже дозволило відкрити новий тролейбусний маршрут №1, який з’єднав о. Хортиця з центром міста. У планах на 2020 рік відкрити тролейбусний маршрут між Бородінським мікрорайоном та Хортицьким районом. Керівництво КП «Запоріжелектротранс» запевнило, що маршрут зможе запрацювати вже у вересні.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...